Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi ilk kez 1952 yılında Fransa’da Dr. Pistor tarafından uygulanmış olup, 1987 yılından itibaren Fransız Tıp Akademisi tarafından geleneksel tıbbın bir parçası olarak kabul edilmiştir. 60 yılın üzerinde tüm dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır.

Mezoterapi doğal bitki ekstrelerinin, farmakolojik ilaçların, vitaminlerin, homeopatik ajanların ve diğer biyoaktif maddelerin enjeksiyon yoluyla direkt olarak problemli bölgeye-orta deri tabakasına uygulanması ile mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini sağlayan tamamlayıcı bir tıp uygulama metodudur. Mezoterapi, kısa ve çok ince özel mezoterapi iğne uçları ile (4-6-8 veya 13 mm uzunlukta ve 29-30 G incelikte) uygulandığı için, uygulama sırasında ağrı, acı fazla hissedilmez.

Mezoterapinin Uygulandığı Durumlar Ve Hastalıklar:

Mezoterapi enjeksiyonları çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Mezoterapi kozmetik dermatolojide kabul edilebilir bir tedavi yöntemi olmadan uzun zaman önce, öncelikle ağrı kontrolü, spor hekimliği ve ayrıca romatolojide tanınmıştır. Mezoderm kaynaklı tüm hastalıklar mezoterapi yöntemi ile tedavi edilebilir: Osteoartit, Osteoartroz, Diz Kireçlenmesi-Gonartroz, Romatoid Artrit, Trigeminal Nevralji, Arnold Nevraljisi, Fibromiyalji, bel-boyun kaynaklı ağrılar ( bel-boyun fıtığı, bel-boyun kireçlenmesi), spor veya kaza sonucu oluşan yaralanmalarda: tendon yaralanmaları, kas yaralanmaları, ligament yaralanmaları, burkulmalarda, Tendinit, Bursit, Varis, Flebit, Migren, Spastik Kolon, Faciyal Paralizi, Alerjik Astım, Sinüzit, Selülit, bölgesel incelme,Saç dökulmesi ve Deri Yaşlanması ve yeniden yapılandırması.

Kliniğimizde Mezoterapi  Uygulama Alanları:

Kliniğimizde Osteoartit, Osteoartroz, omurga osteoartritlerde (bel-boyun fıtığı, bel-boyun kireçlenmesi), diz osteoartritleri -diz kireçlenmesi (Patellofemural Osteoartrtrit), Romatoid Artrit, Migren Baş Ağrısı, Trigeminal Nevralji, Arnold Nevraljisi (Oksipital Nevralji), Fibromiyalji; spor veya kaza sonucu oluşan yaralanmalarda; tendon yaralanmaları, kas yaralanmaları, ligament yaralanmaları, burkulmalarda, Tendinit, Tendosinovit, ve Bursit için ağrı mezoterapisi uygulamaktayız.

Estetik alanına giren selülit, bölgesel zayıflama için selülit mezoterapi, saç dökülmelerinde saçları canlandırmak amacıyla – saç mezoterapi ve cildi yenilemek, nemlendirmek, canlandırmak, lekelerden arındırmak ve yeniden yapılandırmak için (Biorejuvenasyon /Mezolift) yüz mezoterapi uygulamaktayız. Ayrıca son yıllarda sık kullanılan mezoterapi materyallerden dermapen uygulamalarımız da mevcut.

Kliniğimizde mezoterapi uygulayan Doktor Ebru Uysal ve Doktor Berna Egemen Sağlık Bakanlığın vermiş olduğu Mezoterapi Uygulama Sertifikalarına sahiplerdir.

Mezoterapi randevusu almak için lütfen 0216 384 20 85-384 20 86 kliniğimizin telefon numaralarından bizi arayınız. 

Selülit Nedir Ve Selülitin Evreleri

Selülitte derinin alt tabakasındaki yağ hücrelerin çapında ve sayısında artış olur ve zaman geçtikçe yağ hücreleri kümecikler haline gelir ve bunların etrafını sertleşmiş bağ dokusu sararak hapseder ve bunun sonucu deri “portakal  kabuğu görünümü alır”. Celülitin 4 evresi vardır. Başlangıç aşamasında(1. ödematoz evre) cildin mikro sirkülasyonu olumsuz etkilenerek ödem oluşur. Ödem bağ dokusu ve sinir liflerinde ağrıya neden olabilecek bir baskı yaratmaya başlamıştır. 2. sekresyon evrede damarları çevreleyen ve yağ kümecikler arasındaki kolajen ve elastik lifler fibroblastların tarafından daha çok sentezlenmeye başlar ve böylece yağ hücre kümeciklerin arasındaki lifler sertleşir, kalınlaşır ve sayıca artar. Yağ hücreleri büyür ve sayıca artar, içeriklerinde yağ miktarı artar. Bu evrede cilt sıkıştırıldığında porakal kabuğu görünümün ortaya çıkma eğilimi vardır. Zamanla tüm değişimler daha da kötüleşir, dolaşım daha yavaşlar, sertleşmiş lifler daha sert hale gelir. Yağ hücrelerin oluştuğu minik düğümler daha büyük düğümler haline gelir( 3. fibroz evresi ve 4. skleroz evresi).

Selülit oluşumuna neden olan faktörler: ergenlik başlangıcı, hamilelik sonrası, premenopoz ve menopoz dönemi selülit oluşumunda hormonlardan: progesteron ve östrojenin rolü vardır.

Mezoterapi İle Selülit Tedavisi Ve Bölgesel Zayıflama

Mezoterapi, uzun zamandır estetik tıpta selülit için sıkça kullanılan tedavi yöntemidir. Mezoterapi uygulaması ve  mezoterapide kullandığımız ilaç karışımları hastanın selülit evresine göre değişiklik gösterebilir. Ortalama 10-15 seans yeterli olabilir. Doktor muayene sonrası seans sayısı planlanır. Seanslar başta haftada 2 veya haftada 1 uygulanır. Tedavi bittikten 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıl sonra 1 seans daha yapılabilir (yeni selülitin oluşmaması için). Mezoterapi ile beraber hastanın diyet yapması gerekebilir. Diyeti ve kilo vermeyi desteklemek amacıyla mezoterapi yöntemine akupunktur tedavisi eklenebilir.

Mezoterapi yöntemi ile ilgili sorularınızı aşağıda iletişim bilgiler kısmında yer alan E-postaya gönderin doktorlarımız cevaplasın veya randevu almak için lütfen 0216 384 20 85 – 86 kliniğimizin telefon numaralarından arayın!