Ağrı Mezoterapisi

Mezoterapi kozmetik dermatolojide kabul edilebilir bir tedavi yöntemi olmadan uzun zaman önce, öncelikle ağrı kontrolü olarak spor hekimliği, fizik tedavi, ortopedi ve romatolojide kullanılmıştır.

Mezoterapi Nedir? Hasta veya sakatlanan bölgeye derinin içine çok düşük doz ağrı kesici, kas gevşetici, dolaşım düzenleyici, doku onarıcı ilaçlar verilerek etkili ve hızlı iyileşme sağlanmaktadır. Etkili olması derinin embriolojik özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Yani derinin dermis tabakası tıpkı bağ dokusu, kıkırdak, kemik, kas ve kan damarları gibi mezoderm embrional tabakasından oluşur, dolayısıyla deriye uygulanan mezoterapi ilaçları ile mezoderm kökenli dokuların her türlü patoloji, hastalık ve yaralanmaları tedavi edilebilir: osteoartit, osteoartroz, diz kireçlenmesi (gonartroz), romatoid artrit, trigeminal nevralji, arnold nevraljisi, fibromiyalji, bel-boyun kaynaklı ağrılar ( bel-boyun fıtığı, bel-boyun kireçlenmesi), spor veya kaza sonucu oluşan yaralanmalarda: tendon yaralanmaları, akut ve kronik tendinitler ( aşil tendinit, patellar tendinit, tenisçi dirseği), bursitler (omuz, dirsek, kalça, diz, ayak bursitler), kas yaralanmaları, travmaya bağlı kas liflerin gerilmesi, kas spazmları, ligament yaralanmaları, ayak bileği ve diz burkulmaları ve kemik sakatlanmaları (stres kırığı, periostit, ameliyat sonrası nekahat dönemi).

Akut ve kronik ağrının mezoterapi ile kontrolü

Mezoterapi, romatizmal hastalıklar başta olmak üzere kireçlenme, bel ağrısı, boyun ve sırt ağrıları, omuz ve dirsek ağrıları, el ve el bilek ağrıları, kalça ve diz ağrılar ile ayak ve ayak bileği ağrılarda uygulanıyor.

Pek çok spor yaralanmalarında tedavi yöntemi olarak mezoterapi Dünya'da yaygın kullanılmakta. Başta tendon, kas ezilmeleri, kas ve ligament (bağ) zorlanmaları, kısmi yırtıklar, eklem burkulmaları, kıkırdak lezyonları ve menisküs yaralanmaları ile eklem çevresi doku lezyonları.

Mezoterapi yapılış şekli, tüm ağrıyan bölgeyi birer santim arayla mezoterapik karışımın cildin orta tabakasına (mezoderme) bir iğne yardımıyla enjeksiyonu ile yapılır. İğneler 30 G'lük çok ince ve 4 mm boyutunda iğnelerdir. Mezoterapik ajanların içerisinde lokal anestetik solüsyonlar, ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve doku onarım destekleyiciler barındıran bir karışımdır.  Bu karışım ağrının olduğu bölgeye yapılır. Ağrı mezoterapisinde birinci amaç ağrının olduğu dokuyla beyin arasındaki sinirsel iletişimini bir süre kısıtlamak ve öğrenilmiş ağrı mekanizmasını ortadan kaldırmaktır. İkinci amaç ilacın çok düşük dozlarda uygulanması ve yavaş emilim sonucu bölgede uzun süre kalarak etkiyi göstermesi. Mezoterapi seanslar şeklinde uygulanır. Bu seanslar akut durumlarda haftada iki kez kronik durumlarda haftada 1 kez olarak başlanabilir. Hastanın ağrı durumuna göre seans sayısı düzenlenir.

Ağrı mezoterapinin faydaları nelerdir?

Ağrı mezoterapinin faydalarından en önemlisi ağrı üzerinde radikal etkisi olmasıdır. Bir diğer faydası ise kronik ağrılarda neredeyse her gün kullanılmak zorunda kalınan ağrı kesici, kas gevşetici gibi ilaçların kullanımına bağlı mide problemlerini, karaciğer ve böbrek problemlerini azaltılmasıdır. Yani lokal olarak uygulanan ağrı mezoterapisi uygulamanın diğer organ fonksiyonların üzerinde etkisi minimaldir. Kalçadan iğne, damar yolu veya ağız yoluyla kullanılan ilaçlar mezoterapiye kıyasla çok daha fazla yan etki görülür. İlacın lokal ve hızlı etkisi, ilacın yavaş emilim sonucunda uygulanan bölgede uzun süre kalarak etkisini göstermesi, birbirlerinin etkisini artırabilecek ilaçların beraber kullanılabilmesi, ilacın düşük dozda kullanılması, uzun seans aralıkları, hastanın gündelik hayatını ve iş yaşamını etkilememesi de mezoterapinin diğer faydaları.

Kliniğimizde ağrı mezoterapisini başlıca: kas ve eklem ağrısı, romatizmal ve dejeneratif hastalıklar (bel-boyun-diz kireçlenme), bel – boyun fıtığı, romatoid artrit, spor ve kaza sonucu oluşan yaralanmaları, kas yaralanmaları, ligament ve tendon yaralanmaları, eklem burkulmaları, nevraljiler (sinir kökenli ağrılar) – trigeminal nevralji, arnold nevraljisi (oksipital nevralji), fibromiyalji gibi birçok problemde rahatlıkla kullanmaktayız.

Kliniğimizde mezoterapi uygulayan Doktor Ebru UYSAL ve Doktor Berna EGEMEN Sağlık Bakanlığın vermiş olduğu Mezoterapi Uygulama Sertifikalarına sahipler.

Mezoterapi randevusu almak için lütfen 0216 384 20 85-384 20 86 kliniğimizin telefon numaralarından bizi arayınız.

Mezoterapi ve ağrı tedavileri  ile ilgili sorularınızı aşağıda iletişim bilgiler kısmında yer alan E-postaya gönderin doktorlarımız cevaplasın veya randevu almak için lütfen 0216 384 20 85 – 86 kliniğimizin telefon numaralarından arayın!